30 April 2010



I LOVE U,MY BLOG!

kau lah kawan aku,kesayangan aku
dimana-mana aku berada!
hahahahaha,
sbb blog lah aku rasa nak melalui semua benda dengan indah
dan menikmatinya bersama!
so kita dapat berkongsi disini..
bye,nanite!

hari hari sakit hati



ALAMAK!
tension btol la aku
da berminggu2 da profile badge facebook aku ni problem!
benda alah nih giler ke ape!
BODO la siak!
nak java,aku da install..
nak ape ag tah..
da la slalu jam2 skang,kimak laaa
baru 2thn,ganas sgt ke aku pkai?ish..
bengangnya aku..
ko nak ape ag ahh..
service da,format da
adoii,asik duit je la ko nih!
kopak la aku!
cuba la jadi berguna sikit!
bf aku pon x camni tau!
tension tension tension

: my dear,LAPPY! ily! hehehehe,

29 April 2010

masih mudakan??

bertudung or freehair??
tadi saya bg tau die yang saya nak beli sehelai baju
tapi die cakap,lagi baik beli tuuu...??
saya tanya laa....ape yg tuu?
then saya tgk la bnda alah tuu,rupenya TUDUNG!!
OMG!!
xsangka bf saya cakap pasal TUDUNG!!
saya tnya la die,
"U nak i pkai tudung ke?"
lpas tu die cakap,
"suka hati u la bee...i x paksa!!"
adoiiii.....ish,
haruskah atau terpaksa saya berbuat demikian??
sekarang saya dah binggung
pikir dosa atau muda??
blum masanya lagi kan saya bertudung!





OHH TIDAKKK!




p/s:sayang,u betol ke main2 nih?i xcaya laa u cakap camtuu....cam plik je??

DATING TIME,bahahaha


17th MAC 2010
blik dari dari NINE ELEVEN
dating with AYIE,sayang
weeeeeeee~
...kat pizza hut,KOTARAYA
with carmilia and nasrul hafiz...

FAVOURITE LYRICS EVER!!!

Yank coba kau jujur padaku
Yank foto siapa di dompetmu
Yank kok kamu diam begitu
Sayang jawab atau aku pergi sayang
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya
Yank jangan kira ku tak tahu
Yank tak mudah kau bodohiku
Yank tolong dengarkanlah aku
Tapi sayang masih pantaskah kau ku panggil sayang
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya
Saat kamu mau bicara
Dan ku akan cerita semua
Apa mauku, siapa dirinya
Karna memang tak ada yang lain
Terus hubungiku lagi
Jangan bilang ini yang terakhir
Aku ngerti kamu, kamu ngerti aku
Aku sayang kamu selamanya
Aku tak mau bicara
Sebelum kau cerita semua
Apa maumu, siapa dirinya
Tak betah bila ada yang lain
Jangan hubungi ku lagi
Ini bisa jadi yang terakhir
Aku ngerti kamu, kau tak ngerti aku
Sekarang atau tak selamanya

21 April 2010

NINE ELEVEN,WARGHHHHHHHHHH!!



Warghhhhhhhh..aku mmg exicited abis hari tu! Nak tgk sayang perform,whoa!!! Mmg giler giler giler punya!! Tdo kul 2pg-4pg je,mmg btol2 excited nih!! Tgahari tu da rasa ngntok tapi tahan jee takot terbabas,hahahha! Yang pnting NINE ELEVEN mmg best,thx CIK AIEN,WANDA,and AIEN DGREAT too,sbb took my pic!! tq tq tq!!


Masa nih mmg da panas,berlengas abis!! Tapi still cool and chill okay!
whoa!!



1st time dapat gak tgk perform!!(agw)
suka suka suka okay!!
♥♥♥BELOVED AYIE



TERBAEK NIH JEZZ!!hahahaha,


nih sume budak giler!!hahahaha,


scandalism,hahahaha


jordan,afiq,and faizal mahluk perosak!!


yg nih chester!
his very cool and sporting okay!


whoa!! rindu la nak chill ngn dak2 mcm ni lg!!
sayang korang!!

BERAKHIR DAN IA BERMULA...





TAK BISA MEMILIHMU
by 6ixth sense

Telah jauh terpisah 
Diriku dan dirimu
Dalam ruang dan waktu
Sendiriku jalani sepiku



Sungguh berat hatiku untuk merasakannya
Salahku mencintai dirinya saat jauhku terpisah
Darimu



Dan hadirnya menyentuh hatiku
Untuk cintainya
Hatiku pun inginkannya
Hingga runtuh setiaku kepada dirimu



Kusakiti hatimu yang tulus mencintaiku
Maaf ku tak bisa memilih dirimu
Karena kuterhanyut mencintai dia
Inilah salahku yang memberi ruang
Didalam hatiku tuk mencintainya…



Terhanyut jiwa ini
Terjatuh dihatinya



p/s:
lagu nie ditujukan untuk ex bf aku!
sbb die tinggalkan aku masa aku sayang giler kat die
mmg frust giler time tu!
tapi t.kasih la ye!!
sbb ko pnah doakan aku supaya cple dgn org yg aku xsuka!
hahahha,mulut ko masin doe!!
hahhaha,
actually,macam ni ceritanya..
masa aku cple msih ngn ex bf aku nih
aku ada minat sorang mamat nih!
die cute auw!
klaka la gak time nih
time tu kawan aku ni ada fair ngn kwn mamat nih!
so aku pun nyibuk la nak try masuk line
tak sedar ada bf
tapi aku nih pemalu!
xda maknanya aku nak g usha mamat tu!
jenis aku,
biar je la,satu hari die akn dtg sndri
kalau btol tu yg da tertuliskan!
....hmmm?
tapi aku sebenarnya 
lepas aku dapat tau die ada gf aku trus x minat die
sbb gf die gedik amat!
adoi..geli aku!!
dan dalam masa yg sama gak
ex bf aku da tau aku minat kt die
tapi pelik die cuma ketawa
nak tau kenapa?
sbb die bukan golongan org yg kuat jeles,jeles pon dalam hati,dan kita pon xkan nampak yg die tgah jeles!
ssh la jugak!
tapi pasal mamat ni mmg die x jeles langsung
hahhaha,
masa tu mamat ni lalu kat sblah kdai aku
ex bf aku pon menganjing
ex bf:ehh,u!! sayang u lalu laa! u tak nak tgk die ke?(sambil senyum2 menganjing)
aku:u mmg serabai la gmok,i tak suka da kat die sbb die suka pompuan gdik je,
i x reti gedik2 sume! dah la,i da xsuka die,geli je...(dlm hati suka sbnrnya,hehehhe)
ex bf:u jangan benci2 kat org,nnti satu hari cple ngn die baru tau!!(die ketawakn aku lg)
aku:ish u ni,jgn la doa mcm tu,xbaik tau!(dlm hati ada sikit kecewa sbb aku rasa die mmg x syg aku?)


itulah kata-kata akhir ex bf aku
umpama doa dan akhirnya termakbul kn!!
AMIN!!


mamat senarnya AYIE,hahahha
dialah segalanya bagi saya!
thx a lots AYIE sayang!!
love u............!

20 April 2010

Hilang


aku tak tau apa
kenapa tiba-tiba rasa macam ni
rasa sedih
rasa rindu
rasa sunyi
mungkin aku terlalu menjauhkan diri dariNYA

abah?
kakak rindu abah
kakak nak keluarga kita macam dulu
walaupun kita tak rapat tapi kakak rasa kita cukup semuanya
memang kita takda berbual,bergurau macam anak dan bapak orang lain
tapi sekurang-kurangnyanya kakak masih ada abah
bila abah jauh macam sekarang
kakak rasa hilang satu semangat
selalu rasa kekurangan

ibu?
kakak minta maaf
kakak selalu kecikkan hati ibu
terlalu banyak benda ibu korbankan untuk lihat kami bahagia
tapi kita tak pernah nampak susah payah ibu kan?
ibu penat kerja
kita tak pernah pun kisah?
kakak tau
ibu kene pikul semua tanggungjawab lepas abah tinggalkan kita
kakak tau tapi kakak tak tau nak buat apa?
apa yang boleh buat ibu rasa senang?
sekarang, ibu sunyi
takda siapa tahu kan?
ibu sakit, takda siapa jagakan?
ibu sebenarnya cuba sembunyikan sesuatu 
kakak dapat rasa cuma tak tau apa?
kakak nak ibu yang dulu, tak nak macam sekarang
muram, jarang sekali nak tengok ibu senyum
kembalilah seperti dulu
kakak rindu ibu yang dulu 

adik?
kau jangan degil
jangan jadi macam aku
aku dah tak mampu nak ke belakang untuk tunjukkkan contoh yang baik
kau jagalah diri kau sebaiknya
masing-masing dah besar, fikirlah semuanya baik-baik

aku?
aku tak tau kenapa sedih sangat pagi ni
aku buntu
aku takda arah tuju
aku kecewa
aku tertekan
aku mahukan semuanya dalam satu masa
aku cuba kejar semuanya walaupun pun ia mengambil masa yang lama
saya mahukan abah dan ibu kembali seperti dulu?
mereka dah berasing?
aku tak tau atas dasar apa mereka berpisah?
aku tau, abah bukan peragai 
ibu pulak terlalu baik untuk keluarga kami
dia sanggup berkorban apa saja
asalkan kami semua terlihat gembira
tapi aku pulak?
aku yang rosakkan masa depan, nak sesal tak guna
cuma lalui apa yang ada depan mata jelah
indahnya kalau dapat berpatah balik?
masa dapat diputarkan semula?
tapi apakan daya?
aku sendiri tak punya apa-apa
hanya hati dan fikiran yang mematangkan kita
inilah kehidupan aku 
dan kita?
kita tak selalunya ada di atas
kita tak selalunya bahagia
kita tak selalunya dapat apa yg kita inginkan mahukan

aku karang semua ni untuk aku
untuk aku lihat apa yang berlaku tanpa rasa sedar
ia terlalu menyakitkan untuk aku lalui
walau macam mana pun, aku kena hadap jugalah
inilah perasaan aku selama ni sentiasa dan masih kehilangan..aku tak tau apa
kenapa tiba-tiba rasa macam ni
rasa sedih
rasa rindu
rasa sunyi
mungkin aku terlalu menjauhkan diri dariNYA


abah?
kakak rindu abah
kakak nak keluarga kita macam dulu
walaupun kita tak rapat tapi kakak rasa kita cukup semuanya
memang kita takda berbual,bergurau macam anak dan bapak orang lain
tapi sekurang-kurangnyanya kakak masih ada abah
bila abah jauh macam sekarang
kakak rasa hilang satu semangat
selalu rasa kekurangan


ibu?
kakak minta maaf
kakak selalu kecikkan hati ibu
terlalu banyak benda ibu korbankan untuk lihat kami bahagia
tapi kita tak pernah nampak susah payah ibu kan?
ibu penat kerja
kita tak pernah pun kisah?
kakak tau
ibu kene pikul semua tanggungjawab lepas abah tinggalkan kita
kakak tau tapi kakak tak tau nak buat apa?
apa yang boleh buat ibu rasa senang?
sekarang, ibu sunyi
takda siapa tahu kan?
ibu sakit, takda siapa jagakan?
ibu sebenarnya cuba sembunyikan sesuatu 
kakak dapat rasa cuma tak tau apa?
kakak nak ibu yang dulu, tak nak macam sekarang
muram, jarang sekali nak tengok ibu senyum
kembalilah seperti dulu
kakak rindu ibu yang dulu 


adik?
kau jangan degil
jangan jadi macam aku
aku dah tak mampu nak ke belakang untuk tunjukkkan contoh yang baik
kau jagalah diri kau sebaiknya
masing-masing dah besar, fikirlah semuanya baik-baik


aku?
aku tak tau kenapa sedih sangat pagi ni
aku buntu
aku takda arah tuju
aku kecewa
aku tertekan
aku mahukan semuanya dalam satu masa
aku cuba kejar semuanya walaupun pun ia mengambil masa yang lama
saya mahukan abah dan ibu kembali seperti dulu?
mereka dah berasing?
aku tak tau atas dasar apa mereka berpisah?
aku tau, abah bukan peragai 
ibu pulak terlalu baik untuk keluarga kami
dia sanggup berkorban apa saja
asalkan kami semua terlihat gembira
tapi aku pulak?
aku yang rosakkan masa depan, nak sesal tak guna
cuma lalui apa yang ada depan mata jelah
indahnya kalau dapat berpatah balik?
masa dapat diputarkan semula?
tapi apakan daya?
aku sendiri tak punya apa-apa
hanya hati dan fikiran yang mematangkan kita
inilah kehidupan aku 
dan kita?
kita tak selalunya ada di atas
kita tak selalunya bahagia
kita tak selalunya dapat apa yg kita inginkan mahukan


aku karang semua ni untuk aku
untuk aku lihat apa yang berlaku tanpa rasa sedar
ia terlalu menyakitkan untuk aku lalui
walau macam mana pun, aku kena hadap jugalah
inilah perasaan aku selama ni sentiasa dan masih kehilangan..

19 April 2010

FEDUP AHHH




aku geram betol la
dari smlm aku ingat company offline bcoz user invalid
smpai pg ni aku try ag still user invalid
pehh bengang betol aku
msg fara,reti abis die bgn kan!!
aduhhh,aku geram ni
aku nak kejar masa untuk 20 hari buat bnda tu
fara bgn laaa,PLEASE!
adoii adoii
nak buat kje,nak buat kje
time is money babe..
..dont waste my time okay!
i'm so HOT now!
hotttttttttttttttttt...and i still waiting FARA MAZLAN wake up
and please call your bos asap k!

money money money
i want it now!
bgn tido bgn tido bgn tido
bosan nyaaaaaaaa
da la kene mara ngn sayang kacau die tgah kje
hmmm,i nak majuk..wekkk
bosan lagiii
smlm gig kat EMBRACE HALL kan
msti byk pic baru soo kene la
tggu kwn2 upload pic
tapi takpe aku phm
korang penat
its okay korang!
take a rest okay!
to:NASRUL & CARLMILIA 
thx smlm blnje mkn okay!
lg ape ek aku nak taip kt sini?
hurmmm............
AKU BOSANNNNNNNN...
thx to:FARA gak k
sbb keje online ko tu yee!
hehehehehe
da la nak aku nak tgk tv nih!
hilangkan bosan....
bosan bosan bosan bosan bosan bosan bosan
......byee!