30 November 2011

Damn. Haha.



Dear EX, I won't block you or delete you.
I keeping you there, so you're able to see 
how happy I am without you.
Cheers :)


Happy Morning




Pagi-pagi je jadi geliga kepala ni. 
Idea membuak-buak macam popcorn tapi apakan daya mata dah berat 'pulok' bak kata Ayie Villaines. 
Ahah, nice bro pagi ni. Jarak 4 hari je kannnn! 
Keep all our moments with you and Ezza Possessed today. 
Untuk kau jugak Lukas Pidotski.
Thanks, hari ni  dapat dating lama sikit kat skype before tour.
Happy sikit nak sambut hari akhir untuk bulan November before ianya berakhir.
Wednesday | 30.11.11 in memory guys.
See uolls again and i really miss it.
Cheers  ^_^



Owl's Skype




20 tahun bersahaja. Haha.


Semuanya berbingkai. Comel ^_^


Geng gigi arnab. Nampak tak? Haha.


Masing-masing stress. 
Banyak keje dan menunggu.
Nice :)


29 November 2011

Gelabah




Pagi-pagi dah buat aku naik angin!
Wei aku tak heranlah dengan kau.
Aku mampu hidup sendiri dengan dunia aku.
Aku yang hadap semua benda.
Aku hadap sendiri kat sini.
Pegi mampuslah.
Lantak kau nak unfriend/block aku ke.
Kau boleh pegi jahanam.
Tanggapan kau tak masuk akal.
Ini cerita aku dengan dia.
Kenapa mesti nak ada orang lain yang berangan nak masuk campur?
Nak jadi wartawan, tukang hebah segala?
Apa benda tu?
Gelabah benor la.
Otak tu kasi bukak sikit.
Ada sebab kami buat keputusan ni.
Yang benar, takdir.
Apa yang kau nampak sekarang cuma kebetulan.
Benda tak dijangka jadi tak payah nak buat kesimpulan sendiri.
Setakat duduk, nak bercerita 1 benda yang sama.
Pasal aku, itu ini. Lantak.
Teruskan. Aku doakan yang baik-baik je untuk kau.
Kau kat sana rehat cukup-cukup tau.
Satu hari kene dekat batang hidung sendiri.
Jangan tercungap-cungap nak mengucap.
Semoga Tuhan merahmati kau.



Kembali -_-



Semuanya dah kembali reda.
Mereka yang menghilang dah kembali pulang.
Cuma ada segelintir yang cuba menidakkan dengan apa yang iya.
Biarkan. Biarkan mereka dengan duniawi mereka.
Satu masalah, semua masuk campur, sana sini tarik muka. Aduh
Aku penat nak melayan keadaan sekeliling ni lagi.
Sekarang redha dan bersyukur jelah dengan apa yang ada sekarang.
Harap takda lagi yang memusuhi dan dimusuhi.
Sudah-sudahlah tu.
Semua dah menjelang dewasa.
Punya akal dan fikiran yang baik.
Masih boleh melihat baik dan buruk.
Berfikiran positive itu lebih baik.
Ini takdir dan lumrah dunia.
Semuanya dah tertulis.
So apa yang datang tu hadap jelah.
Tak payah nak tarik nafas panjang.
Cuba cari jalan keluar lagi bagus.
Mungkin makan masa tapi cuba.
Bersabar itu sifat.
Terapkan dalam hati masing-masing.
Harus ada walaupun sedikit.
Aku sendiri masih mencari jalannya.
Susah tapi cuba dan bertahan jelah.
Hati dah terikat so tak boleh nak buat apa dah.
Nak patah balik dah terlambat.
Nasi dah jadi bubur.
Tapi fikir balik untuk apa nak patah balik dengan apa yang dah dilepaskan?
Buat hidup baru sudah!
Buat tak reti jelah dengan kenangan.
Benda tu biasa.
Semua orang mengalaminya termasuk aku.
Memang sakit nak lupakan tapi biar jelah.
Layan apa yang buat kita suka walaupun jauh. Haha.
Masa bergerak dengan pantas.
Buang masa je nak ingat kenangan yang buat kau sakit tu.
So move on la daripada kesakitan.
Janganlah harapkan orang lain yang boleh jadi ubat untuk sakit kita.
Ubatnya, diri kita sendiri.



28 November 2011

Cornetto Sundae






Seperti biasa.
Bila rindu kau, makan la dessert kesukaan kau ni.
Ice-cream Mcd ^_^
Rindu aku kat kau, Tuhan je yang tau. Haishhh :(





25 November 2011

Moments





Pull & Bear.
Imissyousoooomuchmoreeeee.


Wadapppp.



Aku tak minta kesempurnaan tapi biarlah ada sifat profesional sikit. 
Kita pernah hidup sama-sama kot dulu.
Memang susah nak buat benda ni.
Nak berkawan balik macam biasa.
Dengan jenis kau yang macam tu.
Memang susah.
Aku okay je, kalau kau okay.
Kau tak okay pun, aku still okay je bro.
Boleh je nak tegur macam biasa, lepak sama-sama.
Hahaha, aku tau kau tak boleh buat macam tu.
Macam yang kau nampak aku petang tadi.
Aku dgn ex aku, okay je kan?
Harap 1 hari nanti kau okay lah :)


23 November 2011

Kunci



Aku teringat.
Aku terbayang.
Kadang-kadang tersentap.
**Gugusan kunci kepunyaan kau. 
Bunyi yang berlaga-laga dengan kunci lain.
Bunyinya setiap tengah malam.
Menandakan kau telah pulang.
Kau buka pintu dan  melihat aku yang sedang mamai melihat kau baru pulang.
Bunyi kunci tuuu!
Aku takkan lupa.
Aku tak boleh lupa.
Tadi aku dengar lagi.
Rupanya kau lah tuan punya kunci tu.
Hmmmm.


21 November 2011

Pecah Day.










Have fun with dancing bear last night.
I'm back. 
Old life. 
Awesome.
Dear boyfriend, you made my day. Thanks.
Speechless**
Who knows? Who cares?
It's a chance for me to breath again.
Thanks God.
Thanks lover, Firdaus Rahman.
Iloveyou.

-1 month and 11 days-




14 November 2011

Pfft...





36 days ago.
Stay cute :)


:(





Aku tak reti hidup sorang
dan aku tak nak hidup sorang.
Faham?
Dia tinggalkan aku, perlu ke aku sedih,berduka lama-lama?
Aku da jumpa penganti dia.
So hidup aku tak sendiri lagi.
Perbezaannya kali ni, Abi jauh.
Tapi takpe kita cuba buat yang terbaikkan Abi?





Silap aku ke?



Aku tak tau apa.
Aku rasa tapi susah nak dirungkaikan.
Aku rasa... tersilap.
Lepaskan kau.
Aku tak patut rasa benda ni lagi.
Aku da ada org lain.
Perasaan aku kat kau tak macam dulu lagi.
Aku tak paksa perpisahan ni berlaku.
Aku sentiasa doakan hubungan kita.
Aku plan macam-macam.
Aku nak kita bahagia.. tapi kau pernah tak endah kan semua tu?
Nampak tak apa aku buat?
Aku berkongsi semuanya.
Aku berkorban banyak benda samalah dengan kau.
Kau perasan tak? Yang aku ni tak hargai kau ke? Aku tak jaga kau ke?
Aku penat.
Aku penat nak rasa semua benda ni.
Aku selalu harapkan kau jadi yang terbaik untuk diri kau, aku dan ibu?
Tapi kau sambil lewa?
Usia makin meningkat tapi cara kau macam umur aku.
Macam mana?
Aku cuba bertahan.
3 tahun 17 hari.
Aku cuba semuanya.
Pulihkan keadaan.
Berubah.
Cuba jaga hati kau.
Aku tau aku degil tapi jgn la buat aku macam budak-budak.
Aku tau. Aku cuba belajar walaupun aku tak boleh, aku cuba ikut.
Aku bukan jenis macam kau.
Ada benda nak layan, berkawan sana sini.
Aku tak nak tapi aku da cubakan.
Tempoh tu tak cukup ke, yang aku ni memahami kau?


**********

Aku sayang,berat nak tinggalkan kau.
Tapi kali ni aku terpaksa.
Aku terpaksa tegas dengan apa yang aku nak.
Sampai aku jumpa dia.
Aku kenal dia kawan.
Lepas tu geng,ayong dan sekarang awak.
Aku pilih dia untuk teman aku lepas ni.
Sampailah kau cakap benda tu aku terpaksa akur.
Aku memang harapkan tapi tak sangka tuhan tu perasan kata hati aku ni?
Aku bagi kata putus, aku ya kan kehendak kau.
Aku terima semuanya dengan hati tebuka.
Kau dah lepaskan aku kan.
Dah hilang dari pandangan aku setiap hari.
Sekarang Pidot ganti tempat kau.
Cerita kau dengan aku dah tamat.
Barang kau aku dah pulang.
Hati aku dah takda kau.
Tapi... kenangan?
Kita nak buang mana?
Kau fikir tak?
Kau tau tak semua ni sia-sia.
Shit!

Penat ayie aku jaga hubungan ni.
KAU NAMPAK TAK!
Aku tak tau lah nak kata apa.

**********

Sekarang kau dah ada hidup kau.
Aku kembali ke dunia sepi dan sendiri.
Sorry, aku tak dapat bawa apa yang aku belajar dari kau.
Tu bukan aku.
Hmmmmmm....
Now, kau da ada calon baru kan!
Baguslah, aku doakan ianya menjadi :)
Aku harap dia dapat jaga kau sebaiknya.
Harap dia lebih memahami kau lebih dari aku.
Good Luck Chuck.
Cerita favourite aku.
Jangan bawak peragai kau kat org lain lepas ni.
Itu je pesan aku.
Jaga diri**



09 November 2011

Zorse





Zac Efron main sorok-sorok kat belakang saya :)





Ex




Go and grab her!
Good Luck.
I'm always happy.



01 November 2011

McFlurry Oreo





Remember this. Always baby :)


Camcore






F & T is awesome la sayang :)




Jerk.





Waiting you laa baby.
Thursday?
I can't wait. LOL.